DELA
Foto: Stefan Öhberg

S och Lib lämnar in misstroendeyrkande

Socialdemokraterna har, med stöd av Liberalerna, lämnat in ett misstroendeyrkande mot regeringen och vill att vice lantrådet Harry Jansson ska befrias från sitt uppdrag. Orsaken bakom yrkandet är Janssons beslut om ett jordförvärvstillstånd som Nyan skrev om i dagens tidning. Vice lantrådet beviljande en ansökan om jordförvärv som den ansvarige tjänstemannen avslagit. Tjänstemannen valde också att reservera sig mot Janssons beslut.

”Vi ser mycket allvarligt på att alla instanser som gett sitt inspel i frågan tydligt gett sin åsikt, men ignorerats, och att vicelantrådet genom sitt agerande sätter lagtingets lagstiftningsmakt ur spel och ringaktar både parlamentarismens principer och tjänstemännens sakkunskap. Vi har inte förtroende för att vicelantrådet agerar med Ålands bästa för ögonen och förmår se helheten bortom det enskilda ärendet”, skriver oppositionen i yrkandet.

Läs mer i morgondagens Nya Åland.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp