DELA
Foto: Illustration LMG Marin

Lib och S frågar om hybridfärjan

Liberalerna och Socialdemokraterna har i dag lämnat in ett spörsmål om hanteringen av avtalet om elhybridfärjan. Oppositionspartierna frågar varför landskapsregeringen inte vidtog skademinimerande åtgärder eller föreslog att lagtinget skulle återta fullmakten.

Enligt lagtingsdirektören Susanne Eriksson kan ett spörsmål också ställas när lagtinget inte är samlat för plenum. Ett sådant spörsmål ska besvaras inom utsatt tid eller så ska landskapsregeringen ge ett meddelande om att svar inte avges. Svaret på spörsmålet eller meddelandet om att svar inte avges, ska delges lagtingsledamöterna när lagtinget på nytt är samlat till plenum.

Landskapsregeringens svar eller meddelande om att svar inte avges ska ges till lagtinget senast fredagen den 8 juli 2022. Socialdemokraterna och Liberalerna har inte några önskemål om extra plenum med anledning av spörsmålet.

Läs mer i tisdagens tidning!

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp