DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>BESVIKEN Kim Åström tycker det är onödigt av staden att skapa dålig stämning istället för dialog.

Ledsna på stadens växtupprensning

Boende vid Klockargränd i Mariehamn är besvikna på hur staden sågat ner lummig växtlighet i gränden utan att informera om att upprensningen ska äga rum

– Ingen hade informerat oss varken via telefon eller brev, säger Kerstin Åström.
I måndags morse före klockan åtta på morgonen körde staden igång motorsågarna för arbeten vid Klockargränd i Mariehamn.

De berättar att arbetarna på plats sagt att växtligheten ska bort eftersom den skrapar i backspeglar.

– Klockargränd är klassad som en parkgata och ska ha lummig växtlighet. Jag tycker att man kunde ha sparat gamla syrener och ha lite estetiskt tänkande, säger Kerstin Åström.

Framför allt är det dock bristen på kommunikation som retar. Om staden vill göra något åt växtligheten i gränden skulle man göra det oftare och föra dialog med de som bor i området, anser man.

Samhällstekniska avdelningens chef Jouni Huhtala känner inte till det specifika arbetet men beklagar brister i kommunikationen.

– Vår arbetsdag börjar klockan sju. Om det finns skäl väntar vi till morgonrusningen är över innan vi blockerar någon väg. Om jag förstår rätt fanns i det här fallet inget sådant skäl, men jag förstår att om man blir väckt till motorsågsljud en sommarmorgon kan man bli irriterad, säger Jouni Huhtala.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!