DELA
Foto: Ida K Jansson

Lärde om Västsahara på Åland

Deltagarna på Emmaus sommarläger har lärt sig om hållbarhet och återvinning men också pratat om situationen i Västsahara.

Nya Åland träffade två deltagare som innan lägret inte visste att området i Afrika fanns. Nu vill de öka medvetenheten om Västsahara.
Totalt 13 deltagare från åtta olika länder deltog i Emmaus sommarläger som avslutades i lördags. Nya Åland träffade Pauline Harpin från Frankrike och Jana Solcianska från Slovakien, för att höra vad de gjort under veckan på Åland.

– Det har varit en jättebra erfarenhet, säger Jana Solcianska.

Pauline Harpin instämmer, båda två deltog i lägret eftersom de ville få en upplevelse utomlands och samtidigt arbeta som volontär.

På dagarna har de arbetat i butiken och möbelreturen. De har sorterat kläder och hjälpt till med att fixa gamla möbler. Jana Solcianska är överraskad över att lägret innebar mer än bara själva volontärsarbetet de har också haft workshops varje dag med olika teman och träffat intressanta föreläsare. Lägret har varit en ögonöppnare för dem på många olika sätt.

– Det har varit givande, säger hon.

De har lärt sig mycket om hållbarhet och återvinning, något som man i Pauline Harpins och Jana Solcianskas hemländer inte är lika medvetna om som här.

Medvetenheten om hållbarhet är en sak som de kommer ta med sig hem men också kreativiteten.

Läs mer i måndagens Nya Åland!