DELA
Foto: Erkki SantamalaTEATERPAR Nicklas och Jenny Lantz är öppna för förslag och låter teaterarbetet formas av gruppen. Men de blandar gärna in lite musik.

Lantz gånger två tar över Teaterskolan

Teaterföreningen i Mariehamns Teaterskola har fått nya ledare i Nicklas och Jenny Lantz. Nytt för i år är att skolan även öppnar upp för vuxna.
– Vi har tidigare drivit en teaterskola för barn och ungdomar i Sverige och det känns spännande att äntligen få göra detsamma här på Åland tillsammans med Teaterföreningen i Mariehamn säger Jenny Lantz om nytillträdet.

– Med Jenny och Nicklas som ansvariga för Teaterskolan ger vi möjligheten för barn och ungdomar att lära sig mer om teater men även om hur det är att uppträda, säger teaterföreningens ordförande Maria Mäntylä.

Uveckling på flera plan

Teaterskolan kommer att vara öppen för barn och ungdomar och det finns nybörjargrupper och mer avancerade grupper för de som deltagit tidigare i Teaterskolan. I år välkomnar man även vuxna.

– Teaterskolan ska vara öppen för alla åldrar då teater är något som kan ge något till alla individer och åldrar. Att ta del av teater ger oss som människor en stor möjlighet att utvecklas på flera plan, men inte minst får vi en ökad förståelse för varandra, säger Nicklas Lantz.

Läs mer i morgondagens tidning