DELA
Foto: Jonas Edsvik

Landskapsregeringen oenig om stöd till Stormskärs Maja

Landskapsregeringen har godkänt ett förslag till första tilläggsbudget för året. Där ingår ett anslag om stöd för att filminspelningen av den nya Stormskärs Maja-filmen ska kunna göras på Åland. Landskapsregeringen röstade dock om anslaget, enligt ett pressmeddelande.

Budgetförslaget går på totalt 800 000 euro. Det redan tidigare aviserade förslaget om att ta bort inkomsttaket för studerande finns med, liksom ett tilläggsanslag för utkomstskyddet för arbetslösa. I budgeten ingår även ett tilläggsanslag för Ålands hälso- och sjukvård.

För filmprojektet Stormskärs Maja har det bakomliggande bolaget ansökt om ett stöd på 300 000 euro. I budgetförslaget föreslås en omfördelning av bidrag av Paf-medel för projektet. Det är ett stöd tänkt för stöd för aktivitetsfrämjande och sysselsättningsskapande projekt som minskas med 300 000 och pengarna flyttas i stället till att stöda filmprojektet. Det var det här beslutet som regeringen godkände efter omröstning.

Läs mer i tisdagens Nya Åland.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp