DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>NY ARBETSGIVARE Landskapet har från och med i måndags lämnat över driften av södra linjen till Nordic Jetline och samtidigt lämnat rollen som de färjanställdas arbetsgivare.

Landskapet säger upp färjanställda

Fyra av sammanlagt 27 anställda på södra linjen sägs upp.

Det meddelar landskapsregeringen.
Nordic Jetline tog i måndags över driften på södra linjen vilket innebär att de anställda inte längre har landskapet som arbetsgivare. Det innebär också att fyra personer fick meddelande om uppsägning i går.

– Av totalt tjugosju tillsvidare anställda på södra linjen har sex personer valt att säga upp sig själva mot en omställningsersättning. Sex personer endera arbetsprövar eller är tjänstlediga för att pröva på annat arbete. För ytterligare sju personer nås en pensionslösning, medan fyra har omplacerats till vakanta tjänster, skriver landskapet i ett pressmeddelande.

Omställningsersättning betyder att man utöver lönen för en sex månaders uppsägningstid har rätt till extra lön under en till tre månader beroende på hur länge man har varit anställd.

Också de fyra som sägs upp har ännu möjlighet att välja det alternativet som dessutom innebär att man kan sluta jobba för landskapet omedelbart.

Läs mer i morgondagens Nya Åland!