DELA

Lagtinget bjuder in till jubileumskonsert på Andersudde

Firandet av Ålands 100-årsjubileum har pågått i snart ett år. På torsdagen den 9 juni, Ålands lagtings födelsedag, bjuder man in till en jubileumskonsert på Andersudde.

”Åland har ju som bekant ett ovanligt stort antal ytterligt begåvade artister, både sångsolister och instrumentalister, varav flera har gjort internationell karriär. Lagtinget har under stort hemlighetsmakeri samlat 14 av dem till en unik gemensam konsert, som kommer att innehålla en bred och spännande repertoar med en hel del oväntade möten mellan artisterna” skriver man i ett pressmeddelande.

”Jag är väldigt glad över att vi kan manifestera Ålands självstyrelses 100 år genom att arrangera en jubileumskonsert med en bred repertoar och medverkande åländska artister av världsklass. Vi är tacksamma över att konserten kan hållas på Andersudde så att så många som möjligt kan ta del av konserten på plats”, säger talman Bert Häggblom enligt pressmeddelandet.

Lagtingsledamöterna Camilla Gunell och Jörgen Pettersson leder konserten och ska lotsa åskådarna genom 100 år av ”musik, egensinne och en och annan berättelse”.

”Det är fantastiskt att så många av oss åländska artister, som är spridda över hela världen, kan samlas så här för en gemensam konsert för att hylla 100-årsjubileumet. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att fira självstyrelsens 100 år, och ser verkligen fram emot detta”, säger Therese Karlsson som är en av de medverkande artisterna tillsammans med Jenny Carlstedt, Frida Johansson, Dan Karlström, Mikael Fagerholm, Philip Björkqvist, Sofie Asplund, Christian Juslin, Leonarde Brändström, Björn Blomqvist, Emilia Alm, Tilde Westergård, Andreas Nyberg och Emil Hage.

I jubileumsorkestern ingår även en del musikanter från Åland.

Biljetterna är gratis och släpps nu på fredag klockan 9.00 vid Ålands lagting. Max två per person. Biljetterna delas ut så långt de räcker.