DELA

Lägenhetsfönster sönderskjutna i Västernäs

Båda fönstren till en lägenhet i Västernäs i södra Mariehamn blev under helgen sönderskjutna.

– När sådant här händer måste man ta det på allvar, säger Seedy Fofana som bor i lägenheten.
Fönstren sköts sönder någon gång under natten mellan lördagen och söndagen eller söndag morgon. Seedy Fofana hade sovit hos sin flickvän över natten. När han kom hem och såg de trasiga fönstren ringde han polisen.

Han berättar att han inte var helt nöjd med polisens agerande, utan upplevde att de som kom till platsen verkade ointresserade.

– Jag tycker att polisen på Åland gör ett bra jobb och jag respekterar deras arbete, men i går blev jag jättebesviken, säger han och menar att polisen varken frågade grannarna om de hört något eller tog med sig skottresterna som fanns i lägenheten till polisstationen.

Under måndagen gick Seedy Fofana själv till polisen för att lämna in skottresterna..

– De tog in skotten och skulle föra dem till kriminalenheten för att ta reda på vilken typ av vapen man använt sig av, berättar han.

I ena fönstret har skottet gått igenom alla tre glasskivor och lämnat ett märke i väggen på andra sidan lägenheten, medan skottet har studsat mot persiennen i det andra fönstret och fastnat mellan glasrutorna.

– Det här är väldigt skrämmande för mig. Man är inte van vid att sådant här händer på Åland, men när det gör det måste man ta det på allvar från början. Jag är inte polis, jag har inte gått i polishögskolan, men jag vet att det är viktigt att hämta in de bevis man hittar.

Läs mer i tisdagens Nyan!