DELA

Kultur för alla på kulturnatten

Kulturnattens schema är fullspäckat med intressanta aktiviteter för unga och gamla.
Kulturnatten ordnades för första gången år 1991 och har därefter ordnats varje år. På fredag är det dags igen och i år öppnar Ålands kulturhistoriska museum och Ålands konstmuseum sina dörrar till nyrenoverade lokalerna på kulturnatten. Museerna har renoverats under tre somrar och då inte kunnat ha öppet på kulturnatten.

– Det känns fantastiskt att få öppna dörrarna efter renoveringen och just den här natten, säger Graham Robins.

Aktiviteter

Vid Ålands kulturhistoriska museum och Ålands konstmuseum ordnar man gnuggtatueringar för barn, lottförsäljning samt avtäckning av Barbro Erikssons fasadverk Upplysningen.

Streatfood erbjuder mat för tredje året, i form av hot dogs med streetfoodinfluenser från hela världen och möjligheten att göra sin egna grönsakswok.

Shower och dansupplevelser fås bland annat på Alandica med musik av grönländska visor blandat med elektronisk musik. I parken Tusenskönan uppträder Alexandra Sjöblom med eldshow och vid Medis uppträder Sega gubbarna.

Fika och pyssel

Emmaus anordnar en mängd olika aktiviteter och några av dem är fika- och pysselhäng på gården, träna svenska språket, musikuppträdanden av artister samt öppen scen för vem som helst att prova.

Åland craft and design market ger möjligheten att köpa produkter direkt från formgivarna och Lumparby Ollas håller café med hembakat.