DELA
Foto: Johan Orre

Kritik mot färjflytten

Beslutet om att i går flytta över Knipan till Föglölinjen Överö–Långnäs när Skarven måste tas ur trafik med tekniska problem fick kritik.

Kumlinges kommundirektör Christian Dreyer tycker att skärgårdstrafiken inte går att lita på.
När Skarven togs ur trafik avbröt man Knipans rutt mellan Hummelvik och Torsholma och satte in den på Föglö istället. Det resulterade i att folk blev strandsatta på Kumlinge och inte kunde åka vidare som planerat.

Christian Dreyer kommundirektör på Kumlinge tycker att det är märkligt att man avbryter en rutt mitt i. Folk blev strandsatta på Kumlinge och de som hade planerat resa österut kom inte iväg. Han berättar att det pratats om det en hel del på Kumlinge under dagen och folk har varit kritiska till hur det blev.

– Uppenbarligen är det så att Föglölinjen är viktigare eftersom man gör så, säger han.

Han tycker det kunde gjorts på annat sätt till exempel att man låtit köra hela linjen till slut innan Knipan förflyttades. Han tycker inte att det är bra att skärgårdstrafiken inte går att lita på speciellt med tanke på att det var en färja på en annan linje som gick sönder.

– Om det hade varit tvärt om, hade då Skarven ersatt Knipan? frågar han.

– Med facit i hand kunde vi ha gjort något annat och bättre men det var akut och det gällde att lösa det, säger Ålandstrafikens enhetschef Gilla Karlsson.

Läs mer i torsdagens Nya Åland!