DELA
Foto: Jonas Edsvik

Krävs på 600 000 för kontraktsbrott

Bolaget Skarp Holding krävs på drygt 600 000 euro i uteblivna hyror och skadestånd.

Motpart i målet är Alandia Bolagens dotterbolag Kubiken som hävdar att kontraktsbrottet bör leda till att Skarp ska betala hyra för resten av kontraktstiden, till år 2021.
Byggnaden det handlar om är huset i Möckelö där S-market finns. S-market hyr en del av lokalen direkt från Kubiken och resterande utrymme från Skarp som i sin tur hyr av Kubiken. Utöver S-market hyr Skarp ut till ytterligare två affärsinnehavare. Totalt rör det sig om två lokaler, en lagerlokal och en butikslokal.

Skarp Holding krävs på uteblivna hyror och ett skadestånd för att företaget inte har inte betalat flera månadshyror till fastighetsägaren Kubiken, månadskostnaden ligger på drygt 11 000 euro. Skarp har en hyresskuld på drygt 56 000 euro. I och med att Skarp inte har betalat hyrorna bryter parterna hyresavtalet.

Kubik vill utöver de redan uteblivna hyrorna ha ett skadestånd för den resterande kontraktslängden, avtalet sträcker sig till 2021. Totalt begär Kubiken drygt 608 000 euro av Skarp.

Parterna är överens om att hyresavtalet har avslutats och att hyrorna fram till vräkning ska betalas men sedan går åsikterna isär.

Tingsrätten fortsätter förhandlingarna i maj.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!