DELA

Körde ifrån polisen – utan körkort

Mannen körde bil olovligt och smet från polisen i oktober förra året. Efter en biljakt tappade mannen kontroll över bilen och körde i diket. På torsdagens hölls rättegången mot honom.
Det var en kväll i oktober förra året som en ung man som saknade giltigt körkort körde ifrån polisen. Biljakten gick i hög fart genom ett bostadsområde i norra Mariehamn.

Vid ett tillfälle ska den efterföljande polisbilen ha mätt farten till 125 kilometer i timmen på en väg där hastighetsbegränsningen är 50 kilometer i timmen. Polisen uppger att mannen kört på fel sida av vägen, mot trafikriktningen och att de tvingats väja för honom. Mannen kunde gripas av polisen när han tappade kontrollen över bilen och körde i diket.

Åklagare Ina Johansson yrkar på körförbud och straff för grovt äventyrande av trafiksäkerheten, olovlig körning och för tredska mot polis eftersom mannen inte stannat för polisens stopptecken.

Mannen medger att han gjort sig skyldig till olovlig körning och grovt äventyrande av trafiksäkerheten. Han medger också viss hastighetsöverskridning.

Domen meddelas av Ålands tingsrätt den 9 augusti.

Läs mer i fredagens Nya Åland!