DELA
Foto: Ida K JanssonRÄTT KLÄDD Richard Nordas och Jessica Nordberg kommer ge Nyan-läsarna tips och råd om löpning ända fram tills sommarens Fight Cancer and Run hålls i Mariehamn.

Kom i form med Nyan till Fight Cancer and Run

I juni ordnas välgörenhetsloppet Fight Cancer and Run för första gången på åländsk mark.

Fram till dess kan Nyans läsare komma i gång med sin egen träning – tack vare FCAR:s löparskola.

– Förhoppningsvis kan vi hjälpa folk att hitta inspiration till att träna, säger Lena Eriksson från loppets projektgrupp.
– Loppet kommer att vara öppet för alla; vi har kortare distanser för de yngsta löparna, motionslopp på 5 kilometer som man kan gå om man vill och sen en huvudklass på 10 kilometer. Dessutom kör vi en stafett med tre i varje lag, säger Lena Eriksson.

– Det är en chans att göra skillnad för en själv genom att komma i gång med sin träning och kanske förändra sin livsstil, och så gör man också skillnad för andra eftersom överskottet från loppet går till Ålands cancerförening.

I vår kommer Nya Åland i samarbete med Fight Cancer and Run att försöka bidra med lite träningsinspiration till dem som ämnar att delta i loppet i juni – eller för er som bara vill komma i gång med löpningen.

Med jämna mellanrum kommer Jessica Nordberg och Richard Nordas att dyka upp i Nyan med tips och råd om vad du ska tänka på i din löpträning. Träningstipsen kommer även att filmas och läggas upp på vår hemsida: nyan.ax.

– Tanken är att folk ska kunna hitta lite inspiration i sin träning och få tips, råd och lite hjälp med hur man ska gå till väga.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!