DELA
Foto: Stephanie Kronman

Kökar kan få nybutik för 300 000

Att bygga en helt ny matbutik på Kökar kostar runt 300 000 euro.

De siffrorna har presenterats på ett stormöte för Kökarborna. Och deras intresse för att satsa i ett aktiebolag är stort.
Det säger mötessammankallaren Rainer Eriksson.

Snabba beslut krävs för att kommunen ska ha en fungerande livsmedelsaffär igen före sommaren. Kökar Lanthandel slog igen häromveckan på grund av bristande lönsamhet och ägarna har bjudit ut fastigheten till försäljning.

– Men den är i dåligt skick och tungarbetad. Och den måste bli betydligt billigare i pris för att vara intressant, säger Rainer Eriksson.

Den informella arbetsgruppen för en ny Kökarbutik har tagit fram siffror för ett nybygge jämfört med vad det skulle kosta att köpa och renovera den gamla butiken.

Ett utkast finns på en ny affärsbyggnad på runt 100 kvadratmeter. Inklusive kylar och andra butiksinventarier skulle den kosta runt 300 000 euro. Och det finns några tomter i närheten av den gamla butiken som kan passa för ett nybygge.

– Det här måste vara klart till sommaren. Det är inte omöjligt. Bageriet som började byggas den här tiden på året blev klart i maj, säger Rainer Eriksson.

Läs mer i Nya Åland!