DELA
Foto: Ida Jansson<07_Bildrubrik>BLIR FLER Marie Backman-Thors klädkoncept har spridit sig i både öst och väst. På arkivbilden stylar hon Nyanreportern Oliver Nyholm.

Klädbutik expanderar

Klädkonceptet Dress like Marie fortsätter växa och har nu öppnat två nya butiker. En i Sverige och en i riket.

– Vi växer så det knakar. Vi har fått flera förfrågningar om att öppna nya butiker runtom i Finland men har tvingats avböja. Vi klarar inte av att öppna fler just nu, säger grundaren Maria Backman-Thors.

I en vecka har de nya butikerna varit öppna, en i den svenska kommunen Hammarstrand utanför Östersund, och en i Åbo. Butikerna drivs av egna återförsäljare.

Vad har ni fått för respons?

– Det har gått superbra. Vi har haft riktigt roligt och fått massor med positiv respons, säger Maria Backman-Thors.

Butikskonceptet har varit något av en framgångssaga från start. Det hela började när Marie Backman-Thors hade kommit hem från en utlandsresa med en massa färgglada och annorlunda kläder.

Hon hade köpt kläderna åt sig själv men så många ville så gärna köpa dem av henne att hon snart hade sålt slut på alltihop. Till slut blev efterfrågan så stor att hon öppnade den första Dress like Marie-butiken i Oravais.

År 2012 fick ålänningen Alexandra Karlsson en förfrågan om att öppna en egen filial till butiken, på Åland. Från början huserade den åländska butiken i ett litet torp i Lemland, men efterfrågan blev så stor att de flyttade in till Mariehamn. För ett år sedan flyttade Dress like Marie sitt huvudkontor och hela sitt nätbutikslager till Åland.