DELA

Kastelholms gästhamns nya ägare vill locka gäster från hela världen

Kastelholms gästhamn har ny ägare. Melina Brattwall tar över verksamheten och bygger ut serveringen.

– Min ambition är att folk från alla världens hörn ska vilja komma och besöka oss.

I början av april gick de tidigare ägarna av Kastelholms gästhamn ut med nyheten att verksamheten kommer att övertas av Melina Brattwall från och med den stundande säsongen. Brattwall, som har bakgrund inom skolan, ser fram emot övertagandet.

Foto:
Ännu är det inte riktigt varmt nog för gästhamnen i Kastelholm att öppna men till början av juni räknar Melina Brattwall med att kunna välkomna gäster.

– Jag har alltid haft en dröm om att starta något eget där min passion för mat, bak och service är i fokus. Mitt jobb som lärare i hem– och konsumentkunskap har varit fantastiskt men jag var nu redo att utmana mig själv igen. Så att driva en gästhamn tror jag kommer passa mig som handen i handsken, säger hon till Nya Åland.

Gästhamnen kommer att få namnet Marina Melina och även genomgå ett ansiktslyft inför sommaren och säsongsstarten.

– Jag kommer att rusta upp befintliga byggnader och bygga om terrasserna lite för en större uteservering. Vi kommer den här säsongen att erbjuda lite mat, fika och dryck vid Ålands vackraste kvällssol.

Öppnar i juni

Brattwall säger att hennes ambition är att hela Ålands befolkning samt motionärer, cyklister och discgolfare från världens alla hörn ska vilja komma och besöka Kastelholm då man kan ta sig till gästhamnen både gåendes, cyklandet, med bil och med båt.

Reaktionerna till övertagandet har varit väldigt positiva, berättar hon.

– Jag har bara fått lyckoönskningar och tummen upp från olika håll.

– Jag är supertaggad och det här projektet ska jag och hela min familj verkligen ta vara på.

Planen är att verksamheten ska vara öppen för alla från och med början på juni.