DELA
Foto: Rasmus OlinVÄCKER DEBATT Torgkiosken där restaurang Eat tidigare höll till fortsätter att väcka debatt. Eva och Fredrik Karlström är kritiska till de hur Mariehamns stad går till väga när man nu söker ny hyresgäst till lokalen.

Karlström rasar mot stadens upphandling

Vem som ska bli ny hyresgäst i Torgkiosken är ännu oklart.

Eva och Fredrik Karlström är inte längre intresserade av att ta över lokalen.

– Vi vill inte bli bedömda på det sättet, säger Eva Karlström.
Åtta företagare har lämnat in ansökningar till Mariehamns stad för att bli ny hyresgäst i kiosken på Torget, före detta Eat. Paret Eva och Fredrik Karlsson har under flera års tid varit intresserade av att hyra Torgkiosken. Ett av urvalskriterierna för en godkänd ansökan var att presentera sin affärsidé för lokalen.

Nu är de inte längre intresserade. I ett omdiskuterat inlägg på sin blogg frille.com förklarar den före detta näringsministern varför:

– En grupp bestående av tjänstemän ifrån Mariehamn skall bedöma vilken företagare/affärsidé som är bäst för att ”bredda utbudet av matställen vid torget” och rekommendera ett förslag till tekniska chefen som skall ta beslutet om vem det är som skall få hyra lokalen, skriver Fredrik Karlström.

Karlström anser att en budgivning skulle ha varit mer lämplig:

– Det förfarandet hade varit bra för Mariehamns skattebetalare och spelreglerna hade varit klara för alla intressenter. Inte som nu, bli bedömd som företagare av en grupp tjänstemän, som subjektivt kanske inte tycker om bagels eller kladdkakor men gillar hamburgare, skriver Fredrik Karlström.

Läs mer i dagens Nya Åland.