DELA

Kandidat i kommunalvalet? Var med i Nyans valkompass!

Ställer du upp i kommunalvalet i år? Då har du chansen att vara med i Nya Ålands valkompass och låta dina väljare hitta just dig. Ta kontakt så hjälper vi dig.

På lördag inleds förhandsröstningen i höstens lagtings- och kommunalval.

På fredag planerar Nyan att öppna sin valkompass på hemsidan nyan.ax, med inriktning på kommunalvalet. I valkompassen kan alla väljare fritt klicka sig fram mellan drygt 20 frågor och sedan jämföra sina svar med kommunernas olika kandidater.

Över 450

Totalt ska 208 fullmäktigeledamöter utses i de 16 kommunerna i höstens val, som ordnas samtidigt som lagtingsvalet den 15 oktober. Kommunernas fullmäktige utses för fyra kalenderår åt gången.

I kommunalvalet ställer totalt 458 kandidater upp och det finns listor som bygger på de åländska lagtingspartierna, men i tio kommuner finns det även andra sammanslutningar och listor.

För alla

I Nya Ålands kompass är alla kandidater välkomna med och det kostar såklart ingenting.

Inbjudan har gått ut via partierna och kommuner, men har du som kandiderar ännu inte nåtts av infon den vägen är du varmt välkommen att genast ta kontakt med oss på Nya Åland, via redaktion@nyan.ax.

Via e-post får du den information du behöver för att kunna fylla i dina svar i valkompassen, så att väljarna hittar dig också.

UPPDATERING: Rubriken korrigerad 26.9 kl 08.35.