DELA

Offrets tillstånd stabilt – knivmannen häktad

Mannen som misstänks för knivdådet i Godby i onsdags häktades i dag. Han är för sannolika skäl misstänkt för försök till dråp eller alternativt grov misshandel efter att ha knivskurit en kvinna, sin ex-partner.

Kvinnan vårdas på Åbo Universitetssjukhus och hennes tillstånd är stabilt.

-Mannen har fått lämna sjukhuset idag mitt på dagen och har förhörts innan häktningsförhandlingarna hölls. Mannen nekar till brott, skriver undersökningsledare Olof Lindqvist i ett pressmeddelande.

Polisen meddelar även att förundersökningen fortsätter med förhör. Polisen förhör personer som gjort iakttagelser eller har andra uppgifter som kan vara av värde för utredningen.

Häktningsförhandlingarna blev omgående sekretessbelagda.

Innan pressen ombads lämna rummet yrkade polisen på att alla förhandlingar ska bli sekretessbelagda och att allt ska ske bakom stängda dörrar. Detta på grund av brottets hårdhetsgrad. Den misstänkte mannens advokat yrkade också på att förhandlingarna ska sekretessbeläggas men med anledning av personliga och medicinska skäl. Olof Lindqvist förde polisens talan. Utöver honom fanns det två andra poliser i salen och den misstänktes advokat.