DELA

Väpnat rån vid matbutiken Punkten – En person gripen

Matbutiken Punkten i Västernäs blev vid 16-tiden utsatt för ett rån.

Nya Åland såg poliser med vapen som genomsökte området.

– Det var ett beväpnat rån inne på Matpunkten. Inte med vapen men med ett vasst föremål, säger en polis på platsen till Nya Åland.

Polisen kan ändå bekräfta att det vassa föremålet var en kniv.

Vågar inte gå hem

Nya Ålands medarbetare Susanna Skogberg var via butiken när hon skulle hem från jobbet. Utanför stod en från personalen och pratade i telefon, troligtvis med polisen, säger hon.

– Jag frågade en äldre dam som jag mötte vid dörren. ”Har någonting hänt?”

Kvinnan berättade för Skogberg att så vitt hon vet hade någon visat kniven till kassapersonalen i försök att råna pengar.

Vad rånaren egentligen har fått med sig är ännu inte bekräftat.

– Kvinnan sade sedan till mig att hon vet inte om hon vågar gå hem, säger Skogberg.

En annan kund körde hem den äldre damen.

En gripen

– En person är gripen och förundersökningsåtgärder har påbörjats och fortsätter under helgen som ett prioriterat ärende, skriver polisen i ett pressutskick senare på kvällen.

Gripandet skedde i ett hyreshus i Mariehamn efter aktivt närsök och effektivt utredningsarbete samt underrättelseverksamhet.

– Husrannsakan företogs, varifrån den misstänkte greps, föremål är omhändertagna. Polisen utreder även straffbart bruk av narkotika i samband med händelsen.

Polisen utreder brottet som grovt rån. Brottsbeskrivningen kan ge minst två och högst tio år fängelse, grunder för häktning finns därmed.