DELA
Foto: Morgan Norman

Johan Rheborg i huvudrollen i Agatha Christie-serie

Det är Johan Rheborg som spelar titelrollen i den stora tv-satsningen ”Agatha Christies Sven Hjerson”. Det framgår i ett pressmeddelande från svenska TV4 och C More.

–  Att få ta sig an något så anrikt som delar av Agatha Christies litterära universum och förvandla det till en tv-serie är en ynnest, säger Josefine Tengblad, dramachef för TV4/C More, och beskriver tv-serien som ”den klassiska whodunnit-leken i en helt ny kostym”.

Johan Rheborg säger om sin rollfigur att han ”älskar dyra kläder, är svag för rödhåriga personer och specifika vinylsamlingar, får han välja äter han helst rårivna grönsaker. Han är en riktig anglofil och ensamvarg”.

Hans parhäst Klara Sandberg är en reality-tv-producent vars karriär har gått i stå och som söker något nytt. Klara Sandberg spelas av Hanna Alström, känd från bland annat filmen Sameblod.

Agatha Christies Sven Hjerson utvecklas kring fyra klassiska whodunnit-mordfall och sänds dels som fyra filmer om vardera 88 minuter och dels som åtta kortare tv-serieavsnitt i början av hösten 2021.

Producenter är Patrik Andersson och Ulf Synnerholm på BRF, för TV4/C More i samproduktion med ZDF, Nadcon och Ålands landskapsregering och i samarbete med ZDF Enterprises och Agatha Christie Ltd. Serien produceras med stöd av Nordisk Film & TV fond. Agatha Christies Sven Hjerson är utvecklad och skapad av Patrik Gyllström på BRF. För manuset står Patrik Gyllström, Björn Paqualin, Jakob Beckman, Martin Luuk samt Aron Levander. För regi står Lisa James Larsson och Lisa Farzaneh.

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp