DELA

Jeppas Maxi tvåa i bronsfinalen

TRAV. Jeppas Maxi såg ut att gå mot seger i bronsdivisionsfinalen på Solvalla. Men med en mäktig spurt gick Sauveur och Åke Lindblom om på upploppet och sprang hem 200 000 kronor. Tvåan Jeppas Maxi med kusken Torbjörn Jansson belönades med 100 000 kronor.

Ålandshästen Jeppas Maxi gjorde en stark insats i bronsdivisionsfinalen under lördagseftermiddagen.

Adrian Kolgjinis Quick Fix flög till ledningen från sitt startspår längst ut bakom startbilen och Jeppas tvingades därefter gå i ”dödens”, utvändigt om ledaren.

De två ekipagen fick sedan strypa tempot under inledningsvarvet, som gick på 1.13, innan de ökade takten med 600 meter kvar till mål. Jeppas Maxi tryckte på hårt mot ledande Quick Fix, och 200 meter före mållinjen var ledaren slagen.

Men i stället satte Sauveur med Åke Lindblom i sulkyn in en mäktig slutspurt och tog hem segern. Sauveur kom illa till från start om hamnade sist utvändigt, och blev också sist i tredjespår när köhästarna avancerade under sista halvvarvet. Men Sauveur häll farten hela vägen i mål och vann till slut enkelt.

Jeppas Maxis ägare Robert Ekström var trots allt nöjd med insatsen.

– Ja, det är tufft att gå i dödens men han gjorde det väldigt bra. Och Sauveur är ju en väldigt stark häst, sa Ekström i ATG:s sändning.

Jeppas Maxi klockades som tvåa i mål till fina tiden 1.12,4 på den regnkladdiga banan på Solvalla. Andraplatsen i bronsfinalen var värd 100 000 kronor.