DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>SISTA GÅNGEN Igår lämnade Nina Fellman Nya Åland för gott för att ta steget in i politiken.

”Jag är vansinnigt stolt över Nyans journalistik”

– Det har ju varit så himla roligt!

Nina Fellman, Nya Ålands frontgestalt under en stor del av de senaste 20 åren, tog i går avsked av tidningen för att ta ett nytt steg i livet.
20 år. Så lång tid – och samtidigt så kort.

Och en dag tar det slut, på ett eller annat sätt.

En ung tjej med rött snaggat hår blir en stadgad kvinna på nästan 50 med grå stänk i frisyren. Men lusten och viljan att utmana och pröva sig fram har inte falnat – tvärtom.

– Allt jag kan om journalistik har jag lärt mig på Nya Åland. Det har varit fantastiskt spännande, intressant och överväldigande. Det bästa var att kastas in i ett kollektiv med oerhört entusiastiska, engagerade och duktiga människor och jag smittades av viljan att göra ett bra jobb, säger hon om starten.

2001, mitt under de mest hektiska åren som småbarnsförälder med fyra barn, tog hon över som chefredaktör. Det yngsta barnet var bara året.

– Jag ville så hemskt gärna vara chefredaktör, och det gick tack vare att jag är bra på att organisera. Jag visste att jag måste göra mitt jobb snabbt för att sedan gå hem till mitt andra liv.