DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>HUVUDROLL I NY SERIE Jack Hancock spelar Malte en av huvudrollerna i en ny dramaserie på SVT som handlar om författaren Kerstin Thorvalls liv.

Jack har huvudroll i en ny serie

Jack Hancock, 14 år, har en av huvudrollerna i ”Det mest förbjuda” en serie av SVT om författaren och illustratören Kerstin Thorvall och hennes liv.

Hancock spelar Malte, Kerstins son. Till först kändes det overkligt, säger Hancock.

Jack Hancock är hemma i Eckerö Björnhuvud när Nya Åland träffar honom. Han är som vilken åttondeklassist som helst är ledig och har sportlov förutom att han snart även kommer att synas på TV i SVT:s nya dramaserie om Kerstin Thorvall där han spelar hennes son Malte.

Filminspelningarna började för exakt ett år sen, Hancock spelade in först några veckor i Göteborg och sedan på Kuba. Rollen fick han genom en audition via Skype.

– Vi bodde i New York då och jag hade sökt rollen och fick en audition. Eftersom jag inte kunde åka i väg gjorde jag provspelningen via skype en morgon före jag skulle till skolan.

Redan samma dag fick han veta att han hade fått rollen.

– Det kändes ganska overkligt först.

Serien är regisserad av Tova Magnusson. Den kommer att visas i tre delar med start den 23 mars, Hancock kommer att vara med i del två. Varje del är ungefär en timme lång.

Att spela in film tar väldigt lång tid. Det är mycket väntande och scenerna tas inte alltid i kronologisk ordning.

– Det var väldigt tröttsamt när man ibland kunde sitta en hel dag sysslolös. Men vissa dagar hade man inte en ledig stund.

Hela intervjun med Jack Hancock publicerades i papperstidningen och e-Nyan tisdagen 1 mars!