DELA
Foto: Stefan Öhberg

Isaksson vågade satsa på appen

En app istället för många bonuskort i papper. Det är affärsidén bakom Kloink Ab.
Kloink symboliserar ljudet som kommer då man spelar på en enarmad bandit. Det är också känslan som Joakim Isaksson, som driver Kloink Ab, vill att kunderna ska ha då de får en bonus .

Kloink är namnet på både företaget och appen som är företagets produkt. Genom att affärer ansluter sig till Kloink får de möjlighet att skapa ett digitalt klubbkort. Istället för de traditionella bonuskorten i papper ser de anslutna kunderna i appen hur många virtuella stämplar man har.

Som kund laddar man ner appen, fyller i sina personuppgifter och väljer vilka butiker som man vill bli medlem i.

Det var under förra hösten som Kloink Ab bildades och sedan i mars har Joakim Isaksson på heltid har ägnat sig åt företaget.

– Det kändes spännande att kasta sig ut i något okänt, säger han.

Isaksson är civilingenjör och har tidigare arbetat på Ålandsbankens systemavdelning och i Crosskeys ledning. Kloink Ab består förutom av Isaksson av två andra ägare.

Idén till appen kläcktes under en middag. Isaksson bror hade köpt blommor i en blomsteraffär och fått ett vanligt stämpelkort. De öppnade sina plånböcker och märkte att de båda två hade många bonuskort, till och med flera från samma företag och konstaterade att papperskorten lätt glöms bort.

– Vi tänkte att någon borde göra något åt det här och då kom frågan varför vi inte själva gör det.

Läs mer i papperstidningen eller e-Nyan!