IFK vann i Helsingfors

Rå kyla och kämparanda präglade matchen mellan IF Gnistan och IFK Mariehamn. Bortalaget vände på ett imponerande sätt underläget i början av matchen till övertag i andra halvlek.

Trots gästernas dugliga försvar gjorde ändå matchens första mål genom Aleksander Akbar i den 14:e minuten. Akbar gjorde mål efter ett anfall från högerkanten. Kort därpå kunde samma spelare göra 2-0 på straff i den 25:e minuten efter ett kontroversiellt domslut mot IFKs Frans Grönlund. Bortalagets Maximo Tolonen lyckades emellertid reducera till 2-1 före halvtidsvilan.
I andra halvlek gjorde IFK två mål. Till en början lyckades Richard Ebwelle skjuta in 2-2 från nära håll i den 60:e minuten medan Albion Ademi slog i bollen på straff i den 80:e minuten. Ademi fastställde därmed slutresultatet till 3-2. Ju längre matchen led desto hårdare grepp tog bortalaget om matchen medan hemmalaget blev nedföll till gnäll och fiskade efter domslut.
– Vi visade en stark karaktär när vi vänder 0-2 till 3-2, säger Joel Karlström efter matchen.