Webb-tv: Ilves-IFK 1-3 (höjdpunkter)

FOTBOLL. IFK Mariehamn åkte till Tammerfors med ett välkommet trendbrott i ryggen inför matchen mot Ilves.
I föregående omgång hade Petteri Forsell skjutit IFK till seger mot HIFK på straff, och ordnat den första grönvita trepoängaren sedan den 19 juli.
Ligaåttan Ilves såg på förhand ut som en överkomlig uppgift för sexan IFK, på jakt efter att förlänga sin segertrend. Brian Span hade tidigt en bra nickchans, men efter endast fem minuter fick ålänningarna en kalldusch efter en snabb Ilves-omställning.
Ett inlägg droppade ner i boxen, Philip Mantilla kunde inte få undan bollen – och i tumultet som uppstod sköt Mika Lahtinen 1–0 för Ilves.
IFK, som inte hade gjort ett spelmål på över tio timmars spel i ligan, såg sig nu tvungna att behöva göra åtminstone två för att vända matchen.
Men Grönvitt skrev inte in sig i protokollet under de avslutande 40 minuterna av första halvlek.
Det var i stället efter paus det vände, till slut.
IFK skapade inte särskilt mycket framåt och gjorde ett par förändringar efter knappa timmen spelad då anfallaren Kangaskolkka Aleksei och mittfältaren Anthony Dafaa byttes ut till förmån för Dever Orgill och Diego Assis.
Betalningen kom efter en kvart när Petteri Forsell skickade in kvitteringsbollen med ett distinkt skott från nära håll, smart framnickad av Brian Span. Och fem minuter senare kom 2–1-målet när Forsell chippade bollen över en olycklig Olli Vakkala i Ilves-försvaret fram till Orgill som rundade Mika Hilander och satte 2–1.
Jamaicanen, som dessförinnan inte gjort ett ligamål sedan den 19 juli, såg på stopptid till att definitivt säkra IFK-segern när han fri med Hilander kunde göra 3–1. (om)