DELA
Foto: Jonas Edsvik

I dag får mannen besked om straffet

I dag hålls sista delen av rättegången mot den man som åtalas för mordförsöket i Godby i augusti 2016.

Tingsrätten ska ta ställning till om mannen var tillräknelig eller inte, om han är farlig för någon annan och hur långt straff han ska få.
I tingsrättens mellandom i slutet av november i fjol konstaterades att mannen är skyldig till det han åtalas för och att han gett sin exfru sex knivhugg, en del djupa och livshotande, på flera ställen på kroppen med en 28 centimeter lång kniv i hennes hem i Godby.

Resten lämnades öppet i väntan på den sinnesundersökning som tingsrätten samtidigt fattade beslut om. Tingsrätten begärde en utvidgad sinnesundersökning som också skulle ge svar på frågan om mannen ska anses vara synnerligen farlig för någon annans liv, hälsa eller frihet.

Ledande landskapsåklagare Henrik Lindeman bekräftar att resultatet av sinnesundersökningen har kommit och att innehållet är hemligt fram till rättegången som inleds klockan 9.

I huvudförhandlingen yrkade åklagaren på nio års ovillkorligt fängelse som straff för mordförsök. Kvinnans biträde ville att mannen skulle få ett elva år långt fängelsestraff.

 

Läs mer i onsdagens Nya Åland!