DELA

Hur många anmälda är det hittills?

Hallå där Marika ”Mysan” Sundqvist, projektledare för välgörenhetsloppet Fight Cancer and Rund som är i dag. När Nyan ringer upp henne håller hon på att sätta bajamajorna på plats inför lördagen.
– I går (läs: i torsdags) passerade vi 1000. Frågar du mig nu så kan vi komma upp i 1200 innan det är dags för start. Stafetten är fullbokad men de andra sträckorna får man anmäla sig till fortfarande.

Under loppet kommer ni att använda ett tidtagningssystem där deltagarna får ett chip, räcker chippen för så här många?
– Jo, det ska det göra. Vi har chip för 600 personer, och jag tror att det är knappt 300 anmälda till huvudloppet som är 10 kilometer. Gåingen (5 km) har en display där man får ta sin egen tid.

När är sista chansen att anmäla sig?

– I morgon (läs: i dag) kan man anmäla sig på torget mellan klockan 10 och 12. Sedan klockan 12 är det stopp så att vi hinner få in allt i systemet.

Hur många förväntade ni er att skulle vilja vara med i Fight Cancer and Run?
– De som var mest optimistiska sa att det kan nog bli 1000, men jag trodde på 500 och tänkte att då är det bra. Jag är lite överväldigad. Det har varit så härlig stämning hela vägen, man gör det ju för den goda sakens skull. Inte bara det, det är många som sagt till mig att ”nä men nu kom jag igång med träningen då jag har ett mål” och ” nu har jag sprungit mina första 10 kilometer”. Loppet gör nytta på alla sätt och vis.

Varför tror du att ni nått fram till så många?

– Pengarna går till något gott och man gör gott för sig själv. Alla vill inte springa men däremot att gå 5 kilometer, det funkar för många.

Första starten går klockan 13.30 då det 400 meter långa Knatteloppet springs längs med Torggatan.

Torggatan kommer därför att vara avstängd under dagen. Från klockan 08.00 är det avstängt mellan korsningen Torggatan-Norragatan till Torget och från klockan 12.00 är även sträckan Köpmansgatan-Torget avstängd.

Gatorna är öppna som vanligt igen efter klockan 18.00 då de sista löparna beräknas att ha kommit i mål.