DELA

Video: Wilma charmar flera tusen varje dag

Dalmatinern Wilma har blivit kändis genom Facebookbloggen Wilma the dog the blog. Med sin karaktär som matglad busig och lite lat charmar hon flera tusen följare på Facebook varje dag.

– Jag trodde inte att det skulle bli så här stort, säger matte Tanja Rönnberg.
Det började som en helt vanlig öppen Facebooksida för vänner och bekanta som ville se bilder på Wilma.

– Jag gjorde sidan när jag märkte att det var väldigt mycket bilder på Wilma på min egen Facebookprofil. Jag tänkte att jag gör en sida för dem som bara vill se hundbilder, säger Tanja Rönnberg.

Wilma fick då sin egen Facebooksida Wilma The dog the blog. Det har nu gått fyra år sedan den kom till.

– Jag trodde inte att det skulle bli så här stort. Det är ju kul att fler kan glädjas av min hund.

I skrivande stund har Wilma the dog the blog nästan 2 000 följare på Facebook. Varje år är det mellan en halv till en miljon besökare på sidan.

– I början följde jag med hur många besökare det var men nu gör jag det inte längre. Vi gör det här för att det är kul, det är inget som vi gör business på.

De som följer sidan kommer främst från Åland, Sverige och Finland men en del är också från USA.

Livsnjutare

Bloggen innehåller bilder på Wilma med tillhörande texter. Idéerna till en bild och text kommer ofta under deras promenad. Om Wilma vill gå ut, hon har blivit mera kräsen sen hon blev äldre.

– Det får helst inte regna eller blåsa. En klar höstdag gillar hon bäst. När hon inte vill något tittar hon på mig som att hon skulle säga ”Varför ska jag göra det här?”

Att Wilma blivit så populär tror Tanja Rönnberg beror på Wilmas karaktär.

– Hon är en riktigt livsnjutare. Och jag tror att många gillar att de känner igen sig i texterna.

Wilma älskar mat och att ligga mjukt och bekvämt. Favoritplatsen är på en filt på golvet i vardagsrummet så att hon har uppsikt över köket.

– Där finns ju maten och när maten är slut lägger hon sig på soffan.

En annan orsak till att Wilma är så omtyckt tror Tanja Rönnberg beror på att hon inte är som normen i dag. Wilma gillar skräpmat och är lite lat så som man inte enligt normen ska vara. Rönnberg tror att många gillar det raka och ärligheten i bilderna och texterna.

Se filmklipp från Wilma och matte Tanja Rönnbergs promenad

 

 

Läs mer i papperstidningen eller e-nyan.