Webb-TV: HJK-IFK 1-0

FOTBOLL. Ännu en hedersam insats mot HJK.
Likafullt en ny förlust.
IFK Mariehamn fick ge sig mot ligaledarna borta under torsdagen. De regerande mästarna vann med 1-0 på Sonera stadion.

Med en av skador svårt sargad trupp tog sig IFK Mariehamn an finsk fotbolls tuffaste test borta mot HJK under torsdagseftermiddagen.

Med 300 tillresta IFK-fans i ryggen drömde Grönvitt om att ta första seger någonsin borta mot HJK, men laget fick ge sig sedan Helsingforslagets Formose Mendy behärskat placerat in 1-0 bakom Otso Virtanen med drygt tjugo minuter kvar att spela.

Målet kom mitt under en spelmässigt positiv period för IFK Mariehamn då laget började äta sig in i matchen.

Under stora delar av den var annars HJK det spelförande laget, men ett heroiskt kämpande IFK släppte knappt till en enda chans förutom när målvakten Virtanen missade något på en hörna i första halvlek och Demba Savage kunde avsluta – bara för att se Amos Ekhalie rädda på mållinjen. IFK:s bästa chans i matchen kom redan efter ett par minuter när Albin Granlund hittade Diego Assis i straffområdet. Brasilianaren vände och sköt direkt, men HJK-målvakten Daniel Örlund lyckades rädda, även om IFK:arna vädjade till domaren om att bollen faktiskt var över mållinjen.

IFK gjorde en sista kraftansträngning för att försöka få till en kvittering i slutskedet, men närmare än en Kristian Kojola-nick utanför på stopptid kom aldrig laget.

Tack vare segern rycker HJK ifrån IFK i tabelltoppen och står nu på 17 poäng. Tabelltrean IFK har 12, dock med en match mindre spelad än HJK.