DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>AVGÅR Partiledaren Henrietta Hellström lämnar Obunden samling. På torsdag nästa vecka utses hennes efterträdare.

Henrietta Hellström lämnar inte partiet

– Jag avgår som ordförande men blir kvar i Obunden samling.

Hellström reder upp missförståndet.
– Då jag intervjuades om ordförandeposten i tidningen Åland blev det fel. Jag lämnar inte partiet utan bara ordförandeskapet, säger Henrietta Hellström.

– Orsaken till att jag avgår är att det har varit kämpigt att kombinera heltidsjobb, familj och många privata åtaganden med att leda ett parti. Jag har helt enkelt fått soppatorsk och behöver en timeout för få tid att fundera.

Betyder det att du ställer upp i valet i höst?

– Jag vill fortsätta jobba kommunalt så för kommunalvalets del blir svaret ja, absolut. Vad lagtingsvalet beträffar vet jag ärligt sagt inte ännu, jag avvaktar med det beslutet. Det skall kännas bra och roligt att jobba som politiker, annars är det ingen idé.

Vem vill du helst se som din efterträdare?

– Jag har inte funderat på det. Huvudsaken är att det är någon som fortsätter vårt jobb för ett enhetligt parti med stark gruppkänsla. Lagarbetet är viktigt liksom också samarbetet med andra. Vi skall kunna föra diskussioner som baserar sig på kunskap och samarbeta i sakfrågor, vi får absolut inte bli ett litet gnällparti.

Obunden Samling har vårstämma på torsdag nästa vecka och ska då välja ny ordförande.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!