DELA
Foto: Jonas Edsvik

Hemlig handlare sätter betjäningen på prov

Har du hört talas om så kallade mystery shoppers? Det hade inte önskereportagepatrullen innan Maud Hansen hörde av sig och ville veta mer om dem.
Hemliga personer som testar olika företags produkter och tjänster och sedan utvärderar dem. Det är definitonen av en mystery shopper och Maud Hansen önskade ett reportage om dem för att få veta mer.

Att få tag på en mystery shopper är inte helt lätt, eftersom själva affärsidén går ut på att de ska vara hemliga. Önskereportagepatrullen lyckades dock få till en telefonintervju med en hemlig handlare.

Det var i december 2016 som vår hemliga man kontaktades på nätverket Linkedin med en förfrågan om han ville bli en hemlig handlare.

– Jag visste inte vad det var då så jag blev fundersam googlade hejvilt.

Att få betalt för att åka och handla eller testa olika tjänster lät förstås bra och väckte den hemliga mannens nyfikenhet. Han tackade ja och blev en hemlig handlare.

Mystery shopper är en tjänst som som företag köper. Såvitt den hemlige handlaren vet är det på Åland bara Select i Godby och Mariehamn som är knuten till tjänsten och det är där han utfört sina hemliga uppdrag.

Vad har du utfört för uppdrag som hemlig handlare?

– Jag har gjort två uppdrag och de var likadana. Att åka och tanka för 17 euro och handla en pryl för tre euro.

Läs mer om den hemlige handlaren i onsdagens Nya Åland!

Önska ditt eget reportage!

Vad vill du allra helst läsa om i din tidning? Vilket är ditt önskereportage? Har vi missat något? Vad blir du glad av att se i tidningen? Hör av dig till oss och berätta vad du vill läsa ett reportage om.

Önskereportagepatrullen rycker ut så fort vi kan och vi går med på att göra reportage om det mesta.

Ett önskereportage kan berätta om stort och smått, högt och lågt. Det kan handla om en människa som utfört storverk eller har något roligt och märkvärdigt att berätta. Det kan handla om pratande katter och hundar eller din gamla flöjtlärare. Om orättvisor som gör dig arg eller byggnader som du är nyfiken på.

Allting som på något sätt har en anknytning till Åland och ålänningar ställer vi upp på.

Alla önskemål beaktas i mån av möjlighet. Skynda dig att skicka din önskning till Ida.K.Jansson@nyan.ax. Vi ses!