DELA

Hektisk natt för polisen

Polisen gjorde 20 ingripanden under natten till torsdagen.
– Mycket folk var i rörelse, mycket alkohol konsumerades men de flesta skötte sig riktigt bra, skriver man i ett pressmeddelande.

En person som klättrade under färjsundsbron för att titta på utsikten fick av polisen veta att det var farligt och ett inte passande beteende. Två andra personer klättrade på ett tak i stan och fick samma lärdom.

I Jomala tillgreps en moped, som senare hittades 300 meter från platsen den tagits ifrån. I samma kommun spelade några personer hög musik trots de boendes ogillande. Då polisen anlände till platsen hade personerna avlägsnat sig.

Ordning och säkerhet i centrum
Övervakning av allmän ordning och säkerhet i centrum var polisens huvudtema för natten. Också i Mariehamn mottog polisen anmälningar om personer som förde oväsen.

En mopedist visade likgiltighet för medtrafikanter och fick en anmärkning. En bilist som körde mot enkelriktat saknade körrätt och delgavs böter för olovlig körning och trafikförseelse. En personbil körde in i en bom på Maxinges parkering och skadade i samband med det två andra bilar. Föraren smet från platsen men ett vittne som fotograferade händelsen och polisen utreder ärendet som trafikförseelse och smitning.

Bar kniv
Två överförfriskade personer togs om hand och fick sova ruset av sig på polisstationen. Under småtimmarna greps en person som ställt till med bråk på en av stadens krogar. Personen fick övernatta hos polisen och är misstänkt för ordningsförseelse eftersom hen bar kniv.

En anmälan om misshandel kom in till polisen efter att en person tilldelats ett knytnävsslag i ansiktet av en annan.

Vid ett av nattens färjanlöp gjorde man en PTG-kontroll där polis, tull och gränsbevakning samarbetade för att kontrollera förarna. Samtliga var nyktra och inga beslag gjordes.

Ett autmatiskt inbrottsalarm gick i en byggnad i staden, men då polisen kom till platsen konstaterade man att orsaken till larmet var personalens slarv.

Ida K Jansson