DELA
Foto: Ida K Jansson

Hans Mattsson bygger på Pommern

Firma Hans Mattsson ska utföra arbeten ombord på Pommern för att anpassa fartyget till den nya besöksupplevelsen ”Pommern – 100 dagar under segel”. I arbetet ingår bland annat nya trappor och ett nytt besöksdäck i lastrummet.

I går tecknades kontrakt mellan firman och Stiftelsen Ålands sjöfartsmuseum.

– Vi har hållit på med planeringen en lång tid nu, och med den här kontraktsteckningen känns det som vi tar ett stort steg framåt i förverkligandet av vår vision för Pommern, kommenterar museichef Hanna Hagmark-Cooper.

– Vi ser verkligen framemot att göra detta speciella jobb. Det är ett jobb som kräver god yrkeskunskap av de hantverkare/arbetsledare som skall göra jobbet på plats, säger byggfirmans vd Kjell Mattsson.

Besöksupplevelsen är helt privatfinansierad, i huvudsak genom samarbete med det privata näringslivet men också genom bidrag från fonder, föreningar och enskilda individer. Stiftelsen Ålands sjöfartsmuseum egen investering i projektet motsvarar en tredjedel av den totala kostnaden och är möjlig tack vare donationer och bidrag som förlänats Stiftelsen genom åren, sägs i ett pressmeddelande.