DELA
Foto: Jonas Edsvik

Han säger nej tack till storspelarnas pengar

Pafs nya vd Christer Fahlstedt uppskattar att både landskapsregeringen och Paf-styrelsen är tydliga med att ansvarsfullt spelande går före vinstmaximering med hjälp av storspelare.

– Jätteskönt, säger han.
I slutet av januari sparkades föregångaren Anders Ingves utan föregående varning med omedelbar verkan eftersom han inte lyckats leva upp till landskapsregeringens och styrelsens förväntningar om tillväxt på den internationella marknaden.

När efterträdaren Christer Fahlstedt, 41 år, tog över rodret för tre månader sedan deklarerade han att Paf inte skulle expandera ytterligare i världen utan växa på de marknader där man redan är. Ett av hans första större beslut blev att Paf tackade för sig efter sju år på den brittiska marknaden och stängde spelsajten.

Så hur hänger det här ihop med kravet på internationell tillväxt?

– Jag har en långsiktig syn på det hela. Vi behöver lojala kunder som gillar oss. Vi vill finnas på en marknad där man värdesätter det vi är. Jag tror att det är mindre viktigt för ryska onlinespelare att veta att vi är miljövänliga och bryr oss om spelansvar än vad det är för en svensk, finsk, estnisk eller baltisk spelare.

Läs hela intervjun med Christer Fahlstedt i papperstidningen eller E-nyan!

1 KOMMENTAR

Comments are closed.