DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>HAR FLERA MÖJLIGHETER Både Ålands framtid och De obundna är öppna för att sätta Centerveteranen Lasse Häggblom på kandidatlistan inför höstens val.

Häggblom uppvaktas av flera andra partier

Varken Ålands framtid eller De obundna utesluter att Centerveteranen Lasse Häggblom från Hammarland återfinns på partiernas kandidatlistor inför lagtingsvalet i höst.
Som Nya Åland har berättat har Lasse Häggbloms framtid inom Centern – partiet som han var med och startade för omkring 40 år sedan – diskuterats under våren och sommaren. Den interna kritiken mot honom har varit massiv och utmynnade i maj i ett protokollfört beslut, av partiledaren Harry Jansson betecknat som ett förslag inför partistyrelsens möte i slutet av augusti, om att han inte ska tillåtas kandidera för Centern i höstens lagtingsval. Centerns kommungrupp i Hammarland har likaså stängt av honom från att ställa upp för partiet i kommunalvalet.

I går avslöjade Harry Jansson i Nya Åland att dörren trots allt står på glänt för Häggblom som lagtingskandidat för Centern och att besked inväntas.

Flera andra partier har sett sin chans att värva Häggblom som i det senaste valet drog in många röster för Centern.

Partiledaren i Ålands framtid Axel Jonsson berättar att samtal förts med Häggblom tidigt i våras men att ingen kontakt har tagits efter det.

Läs mer i papperstidningen eller e-Nyan!