DELA

Häggblom uppvaktas av flera andra partier

Varken Ålands framtid eller De obundna utesluter att Centerveteranen Lasse Häggblom från Hammarland återfinns på partiernas kandidatlistor inför lagtingsvalet i höst.
Som Nya Åland har berättat har Lasse Häggbloms framtid inom Centern – partiet som han var med och startade för omkring 40 år sedan – diskuterats under våren och sommaren. Den interna kritiken mot honom har varit massiv och utmynnade i maj i ett protokollfört beslut, av partiledaren Harry Jansson betecknat som ett förslag inför partistyrelsens möte i slutet av augusti, om att han inte ska tillåtas kandidera för Centern i höstens lagtingsval. Centerns kommungrupp i Hammarland har likaså stängt av honom från att ställa upp för partiet i kommunalvalet.

I går avslöjade Harry Jansson i Nya Åland att dörren trots allt står på glänt för Häggblom som lagtingskandidat för Centern och att besked inväntas.

Flera andra partier har sett sin chans att värva Häggblom som i det senaste valet drog in många röster för Centern.

Partiledaren i Ålands framtid Axel Jonsson berättar att samtal förts med Häggblom tidigt i våras men att ingen kontakt har tagits efter det.

Läs mer i papperstidningen eller e-Nyan!