DELA

Gudingenfylla och Fjärdvägens oljeutsläpp utreds fortfarande

Utredningen om sjöfylleri gällande landskapsfärjan M/S Gudingens maskinchef är inte klar än. Sjöbevakningen väntar för närvarande på svar på blodproven för att bekräfta berusningsgraden. Det berättar förundersökningsledare vid sjöbevakningen, Rasmus Friman.

När maskinchefen blåstestades av sjöbevakningen i början på juni visade blåsprovet att han hade motsvarande 2,8 promille alkohol i blodet under ordinarie tjänstgöring.

Fjärdvägens oljeutsläpp

Utredningen om M/S Fjärdvägens oljeutsläpp väntas inte vara klar före hösten. Provtagningen av oljeutsläppen analyseras fortfarande av centralkriminalpolisen.

– Utredningen är inte avslutad än. Vi ska ännu göra några förhör, säger förundersökningsledare vid sjöbevakningen Rasmus Friman.

Det var i december som sjöbevakningen upptäckte att M/S Fjärdvägen läckte hydraulolja. Det är oklart hur länge läckaget pågick. Provsvaren från centralkriminalpolisen avgör om det finns skäl att misstänka någon för miljöförstöringsbrott eller om rederiet får betala en administrativ oljeutsläppsavgift.