DELA
Foto: Jonas Edsvik

Grillande inkräktare togs på bar gärning

Polisen larmades till en sommarstuga på landet, och väl framme kunde patrullen gripa två inkräktare som var i full färd med att grilla trots rådande eldningsförbud.
Under fredagsdygnet fick polisen samtal om att en okänd personbil stod parkerad vid en sommarstuga på landsbygden och att grannen inte kände igen fordonet som tillhörande stugägaren.

När patrullen kom till platsen hittade man två personer som var i full färd med att grilla. de hade tagit sig in i den låsta sommarstugan genom att slå sönder en fönsterruta. En av personerna identifierades och avlägsnades ifrån platsen och den andre greps.

Den gripne misstänks för hemfridsbrott, skadegörelse, olovlig körning, rattfylleri, straffbart bruk av narkotika och räddningsförseelse eftersom de gjort upp eld på gårdsplanen under rådande eldningsförbud.

En äldre person kontaktade polisen för att hen misstänkte att egendom hade försvunnit från bostaden, men polisen kunde konstatera att inget försvunnit.

Under natten övervakade polisen ordning och säkerhet när krogarna stängde. Allmänheten kallade flera gånger på polispatrullen på grund av oro över överförfriskade individer som låg och sov. Ingen behövde dock omhändertas, alla kunde väckas och tog sig hem på egen hand.

En person cyklade omkull och fick skrubbsår i ansiktet och fick sedan på polisens uppmaning leda hem cykeln.

Tre rådjurskollisioner inträffade på olika platser i Jomala under fredagsdygnet.