DELA
Foto: Ida K Jansson

Fyrverkeriet vid Solberget blir av

Det gräsrotsfinansierade fyrverkeriet vid Solberget blir av.

– Fyrverkeriet som avfyras från piren i småbåtshamnen nedanför Solberget är betydligt större än det traditionella stadsfyrverkeriet och ett av dom största som har skjutits på Åland, skriver arrangören Tomas Brunberg och pyroteknikern Johan Holländer i ett pressutskick, och fortsätter:

– Pjäserna skjuts till en höjd om 100–300 meter vilket gör det möjligt att beskåda effekterna på minst 5 kilometers avstånd och dessutom utan större folksamlingar. Ett fyrverkeri av den här kalibern syns betydligt bättre på avstånd, och definitivt inte underifrån, varför det inte är lönt att söka sig till avfyrningsplatsen eller dess närhet.

Arrangörerna fick tidigare idag besked att de inte behövde söka polisens tillstånd att ordna en offentlig tillställning, eftersom fyrverkeriet ordnas på privat basis och inte ger upphov till folksamlingar.

– Hittills har ca 60 familjer och privatpersoner samt ett bostadsbolag och ett företag bidragit med totalt 5800 euro, varav merparten kommer från dom boende på Solberget och dess närområden, skriver Tomas Brunberg och Johan Holländer.

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp