DELA

Fyrverkeri och final med knorr

Motorcyklar och fyrverkeri, orkidéer och segelfartyg, och en avslutning med knorr.

Frimärksprogrammet för 2018 är klart.
Åland Post offentliggjorde i går nästa års frimärksutgivning.

Den 1 februari kommer fjärde delen i frimärksserien segelfartyg, Allan Palmer har målat fullriggaren Albania och 4-mastade slätskonaren Atlas.

Den 13 mars lanseras nya, självhäftande frankeringsetiketter med fyra olika motiv. Andy Horner har fotograferat orkidéerna nattviol, Jungfru Marie nycklar, knärot och flugblomster. Samma dag kommer årets Norden-frimärke på temat fiskar. Motivet är havslax, märket är utformat av frimärkskonstnären Lars Sjööblom från Sverige.

Årets Europatema är broar och 9 maj utkommer ett frimärke med Prästöbron vid Bomarsund. Åländska grafikern Sandra Henriksson har gjort märket.

De små europeiska postverken i organisationen Sepac har en egen serie med temat praktfulla naturvyer. Niclas Nordlund har fotograferat vid Hammarudda.

Den 28 maj kommer tre utgåvor. Biodlingen uppmärksammas med ett frimärke utformat av Torbjörn Östman.

Fyra motorcyklar, fotograferade av Daniel Eriksson, visas i årets frimärkshäfte som kompletteras av fyra maximikort.

– Dessutom utkommer fyra helsakskort som illustrerar midsommarfirandet på Åland med humor och värme genom konstnär Ammi Krogius finurliga djur, sägs i postens pressmeddelande.

JoHo Pyros framgångar i fyrverkerikonst uppmärksammas den 18 september med två märken.

– Sommaren 2018 tävlar de om den åtråvärda Guldvestalen efter att 2016 vunnit både Silvervestalen och publikens pris i den anrika musikfyrverkeritävlingen Festival Art Pyrotechnique i Cannes.

Ålandsfödda konstnären Emelie Bang har designat årets två julfrimärken som utkommer den 9 oktober.

Frimärksåret avslutas den 1 november med ett miniatyrarket utformat av frimärkskonstnären Martin Mörck. Det är Åland Posts femte utgåva med kinesiska zodiaktecken.

Inför Grisens år visas skogsgrisar från Sund Mångstekta.

Se bilder på alla kommande frimärken i torsdagens Nya Åland!