DELA
Foto: Erkki Santamala

Fylla med mera sysselsatte polisen i helgen

Polisen fick natten till söndag ta en berusad person i förvar från en privat bostad när denne inte ville gå till sitt eget hem. Två andra personer råkade i bråk med varandra. Polisen kom och gav tillsägelse och avvisade dem från platsen. En stund senare fick dock patrullen rycka ut igen, och den här gången slutade det med att båda greps.

Från hamnen kom en anmälan om en annan berusad person, men han kunde ta vara på sig själv och behövde ingen polisassistans. Polisen patrullerade till fots kring stans restauranger. De hade många gäster, men stämningen var lugn och trevlig. En anmälan kom in om en störande fest i ett lägenhetshus, men där räckte det med att polisen pratade emd lägenhetsinnehavaren. Ett kryssningsfartyg som anlände till Mariehamn under natten fick be polisen om assistans med att avvisa två aggressiva passagerare. Båda delgavs böter för motstånd mot person som upprätthåller ordningen, men efter delgivningen var de fria att lämna polishuset.

Polisen genomförde även trafikkontroller runtom i landskapet, inte minst med tanke på halkan, men alla kontrollerade förare körde klanderfritt. Vid Dalbo i Mariehamn fick 23 förare blåsa, och alla var nyktra. En anmälan kom in om störande körning i Godby, Finström, men när polisen anlände till platsen fanns inga bilar kvar. Polisen påminner alla bilister om att iaktta trafiksäkerheten och även undvika att störa boende i närheten med onödig körning och hög musik i bilhögtalarna. (ss)