DELA
Foto: Stefan Öhberg

Fullsatt när Mark bjöd in till skratt

På måndagskvällen bjöd Mariehamns församling in besökare till Stadshuset.

Förutom att Nyans chefredaktör Anna Björkroos diskuterade kyrkans plats i samhället, så var även Mark Levengood på plats för att hålla föredrag om temat för kvällen: Orka.
Alla vill veta meningen med livet. Det var Anna Björkroos slutord under den diskussion som konferecier Robert Liewendahl höll med Nyans chefredaktör. I mötet svarade Anna Björkroos bland annat på frågan om det moderna samhället grundar sig på kyrkans värderingar

– Det är en stor del av vår historia. Så visst har religionen en stor del i var vi befinner oss i dag, säger hon.

Nya Ålands familjeredaktör Kiki Alberius-Forsman lyftes fram av Robert Liewendahl som en duktig reporter när det gäller bevakningen av kyrkliga frågor.

Efter diskussionen välkomnades Mark Levengood upp på Stadshusets scen för den första gången, där han höll ett föredrag om att orka i livet. Tv-personlighetens anekdoter lockade till många skratt, speciellt hans berättelser om sin mormor och morfar.

– Min mormor var rädd för fyllgubbar och när vi mötte en så sa hon att vi skulle stå alldeles stilla och blunda, för då tror han att vi är döda. Det var mormors sätt att orka – att blunda för allt som var jobbigt, säger han.

Hans morfar var däremot av helt annat virke:

– När min mormor sa att hon ville bli kremerad, svarade han ”ta på dig kappan så hämtar jag bilen”.

Läs mer i tisdagens Nya Åland!