DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>NY DIREKTÖR Fredrika Sundberg föreslås bli ny kultur- och fritidsdirektör i Mariehamn.

Fredrika Sundberg föreslås bli direktör

Fredrika Sundberg, kultur- och fritidschef i Finström, föreslås få den nyinrättade tjänsten som kultur- och fritidsdirektör inom Mariehamns stad.
18 personer sökte tjänsten inom utsatt tid. Stadens krav när tjänsten utannonserades var att de sökande ska ha högskoleutbildning, erfarenhet inom ett område som är relevant för uppdraget samt ledarskapserfarenhet.

Utöver det ställer staden krav på att den som får tjänsten ska vara en inspirerande, innovativ och drivande ledare, en stark och självständig person och en god kommunikatör med förmåga att komma överens med andra människor.

Sex av de sökande valdes ut till en andra omgång och tre av dem har sedan genomgått en personprofilanalys. En grupp bestående av stadsdirektör Barbara Heinonen, kanslichef Emma Dahlén och kultur- och fritidsnämndens ordförande Barbro Sundback har intervjuat en av de sökande.

Enligt förslaget till stadsstyrelsen som ska utse den nya direktören i dag uppfyller Fredrika Sundberg de formella behörighetskraven och hennes biblioteksutbildning anses passa. Hon bedöms även ha en personlighet som passar för arbetet, heter det i beredningen.

Anställningen inleds med en prövotid på sex månader.