DELA
Foto: Stefan Öhberg

Från Nya Åland till chefsjobb på Yle

Nya Ålands opinionsredaktör Annica Lindström byter jobb och blir nyhetschef hos Svenska Yle i Helsingfors.
– Det är en fin möjlighet att jobba för en så stor aktör som Yle, säger hon.

Det är i slutet av november som Annica Lindströms lämnar Nya Åland för börja arbeta som nyhetschef på Svenska Yle vid huvudstadsregionens redaktion.

Lindström började på Nya Åland som politisk redaktör i november 2014. Sedan drygt ett år tillbaka har hon varit tidningens opinionsredaktör och skrivit ledare samt tagit hand debattsidorna.

– Jag tycker om det åländska debattklimatet. Det är öppet och högt till tak, vilket är viktigt i ett demokratiskt samhälle.

Hon berättar att hon uppskattar lokaltidningsjournalistiken och den närhet hon haft till Nya Ålands läsare.

– Kontakten med läsarna har varit tajt. Många hör av sig och ger tips men också ris eller ros och det är något som jag vill försöka upprätthålla även på Yle.

Ger erfarenhet

Lindström är ursprungligen från Kyrkslätt och kommer nu att ha närmare hem.

– Även om jag trivs på Åland så har jag många vänner i Helsingfors. Nu kommer jag istället att längta till de vänner som jag fått här, säger Lindström, och fortsätter:

– Att ha jobbat på Nyan är en enorm erfarenhet. Jag hade aldrig kunnat gissa hur mycket vi skulle göra och hur roligt vi skulle ha.

Nya Ålands chefredaktör Anna Björkroos säger att det alltid är tråkigt när en kompetent och god kollega slutar.

– Samtidigt som jag, på ett personligt plan, är glad för hennes skull.

Vad har Annica Lindström tillfört Nya Åland?

– Hon är otroligt kunnig, inte minst inom det politiska området, och det har känts bra att ha henne som vår opinionsredaktör. Hon har en väldig bredd och har utan problem ryckt in som reporter och i redigeringen av våra helgtidning, säger Björkroos.

Arbetet med att hitta en ny medarbetare till redaktionen har inletts.