DELA
Foto: Joakim Holmström

Fortkörare runtom Åland fick böta i natt

Polisens aviserade trafikövervakning på landsbygden lördag kväll och natten till söndag resulterade i att fem förare åkte fast för fortkörning. Böteslapparna delades ut i Finström, Hammarland och Lemland. En av förarna fick ett tio dagars körförbud efter att ha kört mer än 30 km/h över tillåten hastighet. Polisen delade även ut anmärkningar på avvikande körsätt och på brister i bilarnas skick och utrustning. Samtliga blåsprov och narkotikasnabbtest var negativa.

I Mariehamn var det en förare som förlorade herraväldet över sin bil och körde av vägen. Föraren fördes till sjukhus med ambulans för observation. Hen är nu misstänkt för grovt rattfylleri, plus grovt äventyrande av trafiksäkerheten till följd av den hastighet som hölls i samband med avkörningen och för trafikförseelse då fordonet var obesiktat. Föraren har delgivits ett interimistiskt körförbud. Polisen utreder.

Polisen mottog fyra anmälningar om hemmafester i Mariehamn på lördagskvällen och natten till söndag. I samtliga fall räckte det med ett telefonsamtal från polisen för att festerna skulle lugna sig. (ss)