DELA
Foto: PRIVAT

Före detta anställd stämmer ÅGK

En tidigare anställd vid Ålands golfklubb stämmer nu föreningen för olaga uppsägning och diskriminering. Han kräver också klubben på totalt 122 680 euro i ersättning.
Mannen sades upp i januari 2016 med motiveringen att ”arbetsgivaren har uppsägningsgrund av ekonomiska orsaker och till följd av omstrukturering av arbetsgivarens organisation, Orsakerna bottnar i en förändring i omvärlden och i arbetsmiljön” står det i stämningsansökan.

Den uppsagde mannen menar dock att det är något annat som ligger bakom uppsägningen. Bland annat hade han strax före varit aktiv i att starta ett arbetarskydd på arbetsplatsen.

Han ska också ha blivit mobbad och att en av cheferna ska ha sagt att ”NN ska bort”.I stämningsansökan står det att ”uppenbarligen har arbetsgivaren upplevt NN som illojal då han har vänt sig både till arbetarhälsovården och arbetarskyddet på grund av mobbningen.

ÅGK:s styrelseordförande Håkan Clemes har inte läst stämningsansökan ännu, men får delar av den uppläst. Han säger att klubben sade upp två personer av ekonomiska skäl i början av förra året och att mannen som stämt föreningen är en av dem.

Den uppsagde menar att han blivit uppsagd på grund av sitt engagemang i arbetarskyddet och att han har upplevts som illojal. Har du någon kommentar till det?

– Det är helt och hållet nyheter för mig. Jag har inte läst stämningsansökan ännu och vill inte kommentera det vidare innan jag har sett den.

Läs mer i Nya Åland!