DELA
Foto: Stefan Öhberg

Förare utanför daghem misstänks ha kört drogpåverkad

En förare testade positivt i ett narkotikasnabbtest efter att ha stoppats av polisen vid en trafikkontroll utanför ett daghem i Jomala i fredags morse. Hen misstänks för bland annat rattfylleri och straffbart bruk av narkotika och delgavs ett interimistiskt körförbud. Polisen utreder.

Polisen delade vid samma trafikkontroll ut sex böteslappar för bland annat fortkörning och mobiltelefonanvändning. En mopelförare blev påkommen med att köra i en sådan hastighet att mopelen klassas som en moped. Föraren ska även utredas för olovlig körning eftersom hen saknade körkort för moped.

Ytterligare en förare i Jomala stoppades efter att ha kört 107 km/h på en 70-väg. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten och delgavs körförbud i tio dagar.

På eftermiddagen inträffade en trafikolycka i Finström. Det var två fordon som kolliderade i låg hastighet. Ingen person skadades, men en av förarna misstänks för trafikförseelse.

I Mariehamn stannades en personbilsförare efter att ha använt mobiltelefonen under körningen. Föraren delgavs böter misstänkt för trafikförseelse. Kort därefter stannades ett fordon i Jomala för fortkörning. Föraren delgavs böter.

I Sund inträffade en arbetsplatsolycka. Polisen dokumenterade händelseplatsen, och uppgifterna om händelsen har vidarebefordrats till berörd myndighet för eventuell vidare utredning.

Polisen grep en efterlyst person i Mariehamn på fredagseftermiddagen. Gripandet gjordes i samarbete med tullen och gränsbevakningen.