DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>LIV OCH RÖRELSE Det vill sjökvarterets verksamhetsledare Mikael Bergvall se året runt – inte bara på sommaren.

Flytt och rivning föreslås i Sjökvarteret

Sjökvarterets ledning vill ha mera liv och rörelse – och lönsamhet – i kvarteret.

Det kan leda till att skötbåtsföreningen tvingas flytta från Jehuhuset och att museihuset rivs eller flyttas.
– Det är en komplex plan och alla delar är inte klara. Därför har jag legat lågt med den, säger verksamhetsledaren Mikael Bergvall.

I förslaget ingår ett restaurangbygge där Jehuhuset nu står. I så fall sägs arrendekontraktet med skötbåtsföreningen upp, med en uppsägningstid på ett halvår.

Museibyggnaden kan flyttas norrut på området. Där den står nu skulle det i så fall bli ett nybygge med plats för hantverkare och andra företagare som passar in i sjökvarterets profil.

– Vi måste kunna erbjuda besökarna litet av varje men det har varit litet klent med det nu. Det skulle inte skada med flera hantverksaffärer, säger Mikael Bergvall.

Stiftelsen Sjökvarterets ledning har tagit del av förslaget. Något beslut är ännu inte taget.

När skötbåtsföreningen fick bygglov för Jehuhuset skrevs det in i arrendeavtalet att platsen var reserverad för en restaurang.

Pub Niskas ägare Mickes Mat, som nu driver matserveringen i kvarteret, har visat intresse för ett restaurangbygge där Jehuhuset står.

Planen har fått hård kritik, bland annat av skötbåtsföreningens medlemmar och den tidigare verksamhetsledaren Bertil Karlsson.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!